több, mint víz és napfény

Magyarország kormánya Tisza-tó Térségfejlesztési Tanács
EMVA Széchenyi 2020

Gyógykezelések

Medencefürdő:
A gyógyvíz gyógyító hatásai lehetnek mechanikai, hőmérsékleti és kémiai hatások. A mechanikai hatás a víz felhajtó ereje, a hidrosztatikai nyomás. A hőmérsékleti hatás (32-38 °C) a keringést és a perifériás keringést is gyorsítja, valamint emeli a légzési perctérfogatot. A kémiai hatásnál a gyógyvíz különböző alkotó részei közül egyesek a bőrön át relojes replicas fejtik ki hatásukat, másik részük a vérkeringésbe jutva farmatológiai tulajdonságaiknak megfelelően fejtik ki hatásukat.
A fürdőkúra lényegéhet tartozik a rendszeres ritmusban megismétlődő küszöb alatti ingereknek a központi idegrendszerben és ennek útján az egész idegi hormonális rendszerben kiváltott hatása. A gyógyvíz változást a bőr hőmérsékletében, az izomerőben, az izomkörfogatban, a vérkeringésben; javultak az izomfájdalmak, a mozgáskorlátozottság, és csökkentek az ízületi duzzanatok.
 
Gyógyvizes kádfürdő:
Szakképzet kollégáink felügyelete mellett, gyógyvízzel töltött kádban történik a kezelés. A kádfürdő azon betegek részére ajánlott, akik valamilyen nem fertőző bőrbetegségben szenvednek, vizelettartási problémái vannak, illetve egyéb súlyos szív és érrendszeri betegségük van.


Súlyfürdő:
A gerinckopásos, degeneratív betegségeinek legfontosabb konzervatív kezelési módja. A gyógyvizes medencében, a beteg testsúlyától függően nyaki felfüggesztéssel vagy hónalj megtámaszkodással történik, s ezen kívül a páciens derekára vagy bokájára egy öv segítségével súlyt függeszthetünk. A gyógymód célja, hogy a csigolyákat – a víz felhajtóereje által enyhített módon – egymástól eltávolítva, a gerincoszlopot, mintegy megnyújtva, lehetővé tegyék a porckorong eredeti állapotának visszaállítását.
 
Szénsavfürdő:
A perifériás keringési zavarokra és érszűkületes betegségek kezelésére használt gyógymód során a páciens egy speciális kádban helyezkedik el, miközben a meleg gőzben elnyeletett CO2 kifejti gyógyító hatását. A szabad szénsavgáz apró buborékok alakjában borítja el a beteg testfelületét, kipirosítva ezzel a bőrfelületet, kitágítja a hajszáledényeket, ezáltal megkönnyítve a vérkeringést és a szív koszorúereinek keringését is. Vegetatív nyugtató hatású, enyhe szívpanaszoknál, infarktus utáni állapotban, kimerültségnél, stressz okozta panaszoknál nyugtató hatású. Indikált minden olyan esetben, amikor valamelyik szerv vérellátásának javítására van szükség. Alkalmazható még cukorbetegségnél, időskori vagy hormonális okból kialakult mészhiány, a vegetatív idegrendszer működésének javítása, kondicoinálás. A csontritkulás megelőzésére és kezelésére is kiválóan alkalmas.
 
Gyógymasszázs:
A masszázs lehet frissítő, fürdős vagy gyógymaszázs. Célja a feszes izmok és a fájdalmas testrészek ellazítása és az izmok vérkeringésének javítása. A bőr rugalmasságát a vérbőség fokozásával állítja helyre, a bőr alsóbb rétegeibe lerakódott salakanyagokat eltávolítja és az izomzat keringését fokozva annak teljesítőképességét növeli.
 
Víz alatti vízsugár masszázs:
A masszázs és a gyógyvíz együttes hatására az  izomkötöttség csökken, az izomzat és a kopásos izületek kötöttsége csökken.
 
Víz alatti csoportos gyógytorna:
A torna szakképzett gyógytornászunk felügyeletével és irányításával történik. Torna közben a víz felhajtó erejének hatására csökken a vízben mozgó test súlya, így a mozgás nem terheli az izületeket, ezért izületi fájdalom mellett is alkalmazható.

 
Híreink - összes megtekintése >>
Programok - összes megtekintése >>
Árak, akciók - összes megtekintése >>

Elérhetőség

Telefonszám: +36 59/312-353
Címünk: Karcag, Fürdő út 3.
Ügyvezető igazgató: Andrási István
Központi telefonszám: 06/59-312-353
Pénztár: 06/59-312-353
Kemping: 06/30-611-8292, 06/59-503-011
Gyógyászat: 06/59-300-340
Központi e-mail: akacligetfurdo@gmail.comKözérdekű adatok

Nyitvatartás

Hétfő: 6.00 - 20.00-ig
Kedd: 6.00 - 20.00-ig
Szerda: 6.00 - 20.00-ig
Csütörtök: 6.00 - 20.00-ig
Péntek: 6.00 - 20.00-ig
Szombat: 6.00 - 20.00-ig
Vasárnap: 6.00 - 20.00-ig
bérlettel: mindennap: 6.00 - 20.00-ig
Pénztár nyitvatartás: mindennap 08:00 - 19:00-ig

Aktuális időjárás

Írjon nekünk


Megértettem
Az akacligetfurdo.hu weboldalon úgynevezett sütiket használunk a jobb felhasználói élmény és a weboldal működésének megfigyelése érdekében! Ha folytatja a böngészést weboldalunkon, akkor úgy tekintjük, hogy beleegyezik a sütik használatába! További információk