több, mint víz és napfény

EMVA Széchenyi 2020

Országos siker a karcagi röplabdás lányok által!

Röplabdás lányaink az országoson is helyt álltak!

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, rengeteget edzenek a gimnazista lányok, hogy elsődleges idei céljukat, álmukat megvalósítsák. Ez pedig nem lehetett más, mint a győzelem a Nagykun Diáksportviadalon, de ne szaladjunk ennyire előre!

Április 1-jén Debrecenben rendezték a református iskolák országos replicas rolex röplabdabajnokságát,ahol helyt álltunk, e sajnos a várva várt eredmény elmaradt. Nem sikerült dobogóra állni, sőt attól kicsit távolabb, a 9. helyen végeztünk. Itt is az általános probléma lépett fel, miszerint későn kapcsoltunk, nehezen vettük fel a ritmust, addigra viszont az ellenfél csapata jócskán elhúzott tőlünk és már nem sikerült fordítani az álláson. Meccset sikerült nyerni, de ez most nem a győzelemről szólt a lányoknak, hanem ismét a tapasztalatszerzésről és a hibák javításáról. Iskolánk fiúcsapata viszont nagyon jól játszott, és a 2. helyen végzett Major János irányítása alatt, ezúton is gratulálunk nekik!

A sok izgalom és a refis országoson elszenvedett vereség után átbeszélve a dolgokat teljes erővel az április 20-22. közötti Nagykunra készültünk, ahol már tényleg nem lehetett hibázni. Két év munkájának most már látszódnia kellett. Iskolánk vezetősége nagyban motiválta a lányokat egy teljesen új röplabdás mezzel, ami már nagyon hiányzott a csajoknak. Így már tényleg minden adott volt és már csak rajtuk múlt az eredmény! Csoportelsőként jutottak a döntőbe, ahol Kunhegyes csapatával csaptak össze. Döntőre szombat reggel 8 órakor került sor, ahová már időben, 7 órakor érkeztünk melegíteni, hogy biztosan ébren legyen mindenki az első nyitásra….Diákjaink szurkoltak, biztattak minket a szülőkkel együtt és a várva várt győzelemre nem kellett sokat várni. Magabiztos és lehengerlő győzelmet arattak a lányok, amit már tényleg nagyon megérdemeltek.

Csapat tagjai: Mátyus Anna, Cs Szabó Hanna, Vatai Viktória, Rápolti Nóra, Szabó Kíra, Kiss Ágnes, Hubai Boglárka, Kréz Gabriella, Kovács Kíra
Különdíjakban is részesültek a lányok: Vatai Viktória lett a Nagykun legeredményesebb röplabdázója, Mátyus Anna pedig a megyei röplabda szövetség különdíját kapta meg.

Idei évi elsődleges célunkat tehát maximálisan teljesítettük és még egy verseny maradt az évre amit még soha nem próbáltunk, de úgy gondoltam edzetünk már annyit teremben, hogy a strandröplabda országoson is biztosan jól szerepelnénk.

Heti két alkalommal jártunk ki az Akácliget Gyógy- és Strand fürdőbe edzeni röplabdázni. Fürdő vezetése nagyon pozitívan állt a tervünkhöz és ingyenes belépést biztosított lányainknak. Csapatunkat támogatta még a FűbenFában- Biobolt vitaminokkal.

Strandröpiben teljesen mások a szabályok,de ami lényeges, hogy 4 ember van egy időben a pályán és 1 csere van tehát 5 lány volt a tervben. Rengeteg egyéb más programmal kellett szembenézni ebben az időben, aminek az volt a hátránya, hogy egy alkalom sem volt, amikor mind az 5 lány ott tudott volna lenni a strandos edzéseken és igazából a játék sem állt még annyira össze, de nem adtuk fel elmentünk május 25.-én Kispestre ahol rendezték az országos bajnokságot! A rendezvény 8 pályát biztosított a fiatalok számára jó pörgős volt és csak egy szettes 21 pontig tartó meccsek voltak, ami teljesen más a teremhez képest! 4 csoportra volt osztva a 14 induló lány csapat ahonnan nagy szerencsénkre csoport elsőként jutottunk tovább így már magunknak is meglepetést okozva. Kezdett fokozódni a hangulat és az érem csillogása nagyon megbabonázta a lányokat. Itt már sikerült hátrányból felzárkózni és fordítani és meccset nyerni, amire eddig nem is volt számunkra példa.

Végül a 4.helyen végeztünk, ami egy fantasztikus eredmény szerintem, hiszen rengeteg nagy város tapasztalt csapatait elverték a csajok, kivéve akik már 8-10 éve röplabdáznak ott már nem sikerült tovább jutni, de 2 éves röplabda tapasztalattal ez egy szuper eredmény!
Csapat tagjai: Mátyus Anna, Cs Szabó Hanna, Vatai Viktória, Szabó Kíra, Rápolti Nóra

Erre az évre már csak átmozgatások lazább edzések vannak hátra. Iskolánk vezetésével pontosítva lehetőség szerint még nézelődünk mérkőzések után, hogy formában maradjunk.

Kapitány Zoltán edző


Híreink - összes megtekintése >>
Programok - összes megtekintése >>
Okt.
04
Árak, akciók - összes megtekintése >>

Elérhetőség

Telefonszám: +36 59/312-353
Címünk: Karcag, Fürdő út 3.
Ügyvezető igazgató: Andrási István
Központi telefonszám: 06/59-312-353
Pénztár: 06/59-312-353
Kemping: 06/30-611-8292, 06/59-503-011
Gyógyászat: 06/59-300-340
Központi e-mail: akacligetfurdo@gmail.comKözérdekű adatok

Nyitvatartás

Hétfő: 6.00 - 20.00-ig
Kedd: 6.00 - 20.00-ig
Szerda: 6.00 - 20.00-ig
Csütörtök: 6.00 - 20.00-ig
Péntek: 6.00 - 20.00-ig
Szombat: 6.00 - 20.00-ig
Vasárnap: 6.00 - 20.00-ig
bérlettel: mindennap: 6.00 - 20.00-ig
Pénztár nyitvatartás: mindennap 08:00 - 19:00-ig

Aktuális időjárás

Írjon nekünk